Dzērieni

Kafeinica Rīgā Кафе в Риге

Dzērieni

Dzērieni kafejnīcā „Aleks Lukss”.

Kafejnīca”AleksLukss”piedāvā dzērienus:
Piedāvājumā plašs dažādu augstvērtīgu alkoholisko un bezalkoholisko dzērienu klāsts.
Vienmēr pieejams svaigs izlejamais Dzīvais alus: „Užavas alus”un „Bauskas alus”.
Mēs piedāvājam izlejamo bumbieru sidru..

Dzērieni

Alus

Latvijas alus ir pazīstams visā pasaulē. Starptautiskās izstādēs tas ir saņēmis neskaitāmas balvas. Latvijāir ļoti daudz dažādu alus šķirņu.Augsta kvalitāte un neatkārtojuma garša ir tas,ko cenšas saglabāt Latvijas alus olarītāji un ražotāji. Kā iesala izejvielas tiek izmantoti mieži.Tie tiek audzēti Zemgalē un Kurzemē.Alus darišanas procesā saglabājas vērtīgas vielas un fermenti. Šo produktu var saukt par dabīgu, jo tas nesatur konservantus. Alus sastāvā ir olbaltums, kalcijs, fosfors, maltoze un ortamīni-tas ir ļoti napieciešamas un vērtīgas vielas cilvēka organismam. Neskātoties uz to,ka alus gatavošanas receptes ir senas, tas ir garšīgs. Alus „Aldara Luksus”par pašu neparastāko garšu Rio de Žaneiro saņēma Pasaules alus kluba zelta medaļu. Alus kvalitāte un īpašā garša tika atbilstoši novērtēta. Pazīstamā kās alus darītavas ir Lodina alus, Brālis, Lido alus, Bauskas alus.

Sidrs

Sidrs (Fr. Cidre) – viegls alkoholisks dzēriens ar šampaniešu raksturu, ko iegūst raudzējot ābolu sulu, nepievienojot raugu. Parastie āboli kurus lietojam ikdienā pārtikā neder sidra ražošanaj, jo tie satur maz tanīna. Priekšroka tiek dota īpašām ābolu šķirnēm, kas izveidotas tieši sidra gatavošanai. Dzēriena stiprums, kā noteikums ir 6-7%. Dzerienam ir zeltaina vai zaļgana nokrāsa un ābolu smarža. Atkarībā no cukura daudzuma tā garšas nianses ir „sausas” līdz „saldai”. Viskvalitātīvākie sidri tiek gatavoti Francijā, Normandijas un Bretaņas apgabalā. Vācijā sidrs pazīstams kā Apfelwein (vāc. Apfelwein - ābolu vīns).
Sidra izgudrošanu saista ar Kārli Lielo (VIII-IX g.), kurš reiz esat izsēdies pārgatavojušos abolu maisam, saspiedis tos, kā rezultātā esot radis sidrs.

Bumbieru Sidrs:
Perri – bumbieru sidrs, alkoholisks dzēriens no raudzētas bumbieru sulas. Tas ir līdzīgs sidram gan pēc ražošanas procesa, gan alkohola parametriem, piemēram, spirta daudzums – no 5 līdz 8,5%. Atšķirība ir tā, ka Perri satur daudz cukura.
Perri ražo daudzās valstis, bet visvairāk Lielbritānijā, Francijā un Spānijā.
Francijā Perri visbiežāk salej pudelēs, kas formas ziņā līdzīgas tradicionālajām pudelēm no Šampaņas.


Dzērieni
Atpūta - Viesu māja | Kempings | Viesnīca Viesu Nams | Krievu Pirts | Zveja - Makšķerēšana | Ēdināšana - Pavāra pakalpojumi, galdu klāšana | Viesu nams kāzām | Banketi, balles, svinības | Dzīvā mūzika | Diskotēka
© "Aleks Dalderi" Viesu Nams